Laulua ja bageleita Leipzigissa

Haudihou!
Onpa kevät mennyt taas vauhdilla, kesä on jo kulman takana! Palasimme viikonloppuna takaisin Suomeen Leipzigin kisareissulta. Matka oli todella antoisa ja mieleenpainuva kaikin puolin!

Tässä vähän matkatunnelmia:
Johannan ja Piian matka alkoi aikaisella aamulennolla kohti Aarhusia, Tanskaa, jossa Sini ja Venla jo odottelivat. Pitkän tauon jälkeen Tuuletar oli jälleen alkulähteillään, kaupungissa josta kaikki sai alkunsa. Aarhus ei ollut menettänyt hohtoaan ja tutuilla kaduilla oli kotoisa astella. Viikonloppuna hioimme valittua kisaohjelmaa koreografioineen, ja sunnuntaina pääsimme esittämään sen ”koeyleisölle” Kammermusiksal’ssa.

Maanantaina koittikin sitten Saksaan lähtö! Aamulla pakkasimme kimpsut ja kampsut, ja musiikkiakatemialla syödyn lounaan jälkeen hyppäsimme junaan. Matkan oli määrä kulkea Aarhusista Frederician kautta Flensburgiin, Hampuriin ja lopulta Leipzigiin. Saimme kuitenkin pian lisämutkia matkaan: yksi junayhteys oli peruttu ja koukkasimme vielä Berliinin ja Bitterfeldin kautta. Yhteensä 5 junan ja 1 bussin jälkeen saavuimme lopulta Leipzigiin puoliltaöin.

Leipzigissa asuimme aivan ihanien saksalaisopiskelijoiden viehättävässä kodissa. Asunto sijaitsi keskeisellä paikalla lyhyiden kävelyetäisyyksien päässä, ja huoneemme oli sopivan kokoinen niin egoillemme kuin tavaroillemmekin 😉

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme aamulla aamiaiselle; bagelia, appelsiinimehua sekä kahvia/kaakaota! Nam! Tämän jälkeen tutkimme kaupunkia ja kävimme tarkastamassa kilpailupaikkamme Leipzigin musiikkitalolla. Iltapäivästä hioimme vielä kisaohjelmaamme läheisessä puistossa ja aloimme keskittymään kisapäivään.

Kilpailupäivän aamuna tunnelma oli innostunut, odottava sekä tietysti hieman jännittynyt. Järjestelyt kilpailupaikalla oli hoidettu todella ammattimaisesti ja selkeästi. Meillä oli festivaaleilla aivan oma henkilökohtainen opas! Tuuletar astui lavalle ensimmäisenä, mutta se ei meitä hermostuttanut, päinvastoin: meistä oli hauska avata kilpailu ja esittää yleisölle sekä tuomareille tuulahduksia Suomesta. Kilpailuohjelma meni mielestämme hyvin, ja olimme tyytyväisiä suoritukseemme. Kisavetomme jälkeen tarvitsimme raikasta ilmaa ja menimme terassille keskustaan syömään mielettömät jätskiannokset! 4 ryhmää asteli kisalavalle vielä meidän jälkeemme, joten lähetimme heille hyviä fiiliksiä jätskiannoksiemme ääreltä =)

Torstaina pystyimme rennosti nauttimaan jäljellä olevien ryhmien esityksistä, taso oli huima! Iltapäivällä olimmekin jännän äärellä: palkittavat yhtyeet julkaistiin suljettujen ovien takana. Pääsemmikö palkinnoille? JÄNNITTÄVÄÄ!! Valitettavasti tällä kertaa jäimme kirkkaimman kärjen ulkopuolelle, mutta palautetuokio tuomariston kanssa oli omanlaisensa palkinto. Saimme loistavaa palautetta ja hyviä vinkkejä ja kehitysideoita tulevaisuutta varten.

Loppuviikon vietimme Leipzigissa festivaalitunnelmasta, oheisohjelmasta sekä konserteista nauttien. Meillä oli myös mahdollisuus saada opastusta yhtyetyöskentelyymme yhtyelaulun maestrolta Matthias Beckerilta.

Kiitos ihana Leipzig ja a cappella kilpailu! Solmimme monta uutta kontaktia ja saimme rutkasti uusia ystäviä sekä kokemuksia! <3