Yhtye

Tämä porukka valloittaa maailman!” – Sauli Heikkilä, Kansanmusiikki -lehti

Hurja energia, laulajien uskomaton äänenkäyttö, iskevät beatbox-rytmit sekä omaperäiset sävellykset ja sanoitukset ovat hurmanneet Tuulettaren yleisöt ja kriitikot Suomessa ja maailmalla. Tuulettaren urbaanissa nykymusiikissa kuuluvat trip hop, taidepop, suomalainen ruonolauluperinne ja globaalit musiikilliset vaikutteet.

Tuulettaren odotettu kakkosalbumi Rajatila/Borderline ilmestyi Bafe’s Factorylta toukokuussa 2019 ja levyn tuottajana toimi suomalaisen folk-skenen enfant terrible Pekko Käppi. Levy on saanut ylistäviä arvioita kansainvälisesti sekä korkeita sijoituksia World Music Charts Europe– ja Transglobal World Music Chart– maailmanmusiikkilistoilla. Tammikuun 2019 Etnogaalassa Tuuletar palkittiin Vuoden kansainvälistyjä -palkinnolla.

Vuonna 2016 ilmestynyt kiitelty debyyttialbumi Tules Maas Vedes Taivaal (Bafe’s Factory) on soinut radioissa ympäri maailman ja valittu Emma-gaalassa vuoden etnoalbumiksi. Loppuvuodesta 2017 levyltä lohkaistu kappale Alku sai maailmanlaajuista huomiota kun HBO:n hittisarja Game of Thrones osti kappaleen ja sijoitti sen 7. tuotantokautensa DVD-traileriin.

Viime aikoina Tuuletar on esiintynyt suurilla festarilavoilla muun muassa Japanissa, Taiwanissa, Intiassa, Iso-Britanniassa, Unkarissa, Espanjassa, Saksassa, Sveitsissä, Puolassa ja Ruotsissa.

TUULETAR
Venla Ilona Blom – beaxboxing, laulu
Sini Koskelainen – laulu
Johanna Kyykoski – laulu
Piia Säilynoja – laulu
Joonas Saikkonen – äänisuunnittelu

Ethnogala 2019 in Tavastia (FI) © Saku Metsärinne
Ethnogala 2019 in Tavastia (FI) © Saku Metsärinne