Yhtye

Tämä porukka valloittaa maailman!” – Sauli Heikkilä, Kansanmusiikki -lehti

TUULETAR on riemukas ja vangitseva suomalainen vocal folk hop -yhtye. Nämä monitaitoiset laulajat luovat pelkillä äänillään sointirikkaan ja mielenkiintoisen musiikillisen maailman, missä eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki kohtaavat toisensa tuoreella ja ennakkoluulottomalla tavalla. Tuulettaren laulajat saavat keikoillaan aikaan tunnelman, jonka energia imaisee yleisön mukaansa iästä ja taustoista riippumatta.

Kesällä 2015 Tuuletar kahmi palkintoja arvostetussa Vokal Total -yhtyelaulukilpailussa Itävallan Grazissa. Tuuletar palkittiin kilpailun pääkategoriassa hopeapalkinnolla, kultadiplomilla ja toisella Yleisön suosikki -palkinnolla. Tuuletar on ensimmäinen suomalainen yhtye, joka on palkittu kyseisen kilpailun 15-vuotisen historian aikana. Tuuletar on pohjoismaisten konserttiensa lisäksi hiljattain tähdittänyt mm. Budapestin ja Wienin kansainvälisiä A cappella festivaaleja sekä Budapestin Ritmo -maailmanmusiikkifestivaalia. Tuuletar esiintyi hiljattain myös WOMEX2016 -tapahtumassa järjestetyssä radiokonsertissa, jonka tarjosivat yhteistyössä Norjan NRK ja Iso-Britannian BBC. Tulevan vuoden aikana Tuuletar konsertoi ympäri maailmaa mm. Japanissa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Saksassa, Taiwanissa ja Intiassa.

Tuuletar julkaisi kiitetyn debyyttialbuminsa ”Tules Maas Vedes Taivaal” kesäkuussa 2016. Albumi äänitettiin Pohjois-Amerikassa Liquid 5th tuotantoyhtiön toimesta ja julkaistiin suomalaisen Bafe’s Factory levy-yhtiön kautta. Albumi nousi kahdessa kuukaudessa sekä Euroopan World Music Charts- että maailmanlaajuisen Transglobal World Music Charts -listojen kärkikymmenikköön. Albumi on soinut radioissa ympäri maailman ja saanut myös Suomessa kiitettäviä arvioita.

 

Album Release 29/6/2016 © Aija Lehtonen
Album Release 29/6/2016 © Aija Lehtonen

 

Tuuletar_Julkkarit_02

Venla Ilona Blom

BEATBOXING JA LAULU

Sini Koskelainen

LAULU

Tuuletar_Julkkarit_04
Tuuletar_Julkkarit_09

Johanna Kyykoski

LAULU

Piia Säilynoja

LAULU

 Tuuletar_Julkkarit_07