Yhtye

Tämä porukka valloittaa maailman!” – Sauli Heikkilä, Kansanmusiikki -lehti

TUULETAR on Emma-palkittu suomalainen vocal folk hop -yhtye, joka on noussut viime vuosina huimaan kansainväliseen menestykseen. Yhtyeen monitaitoiset laulajat luovat äänillään sointirikkaan ja mielenkiintoisen musiikillisen maailman, missä eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki kohtaavat toisensa tuoreella ja ennakkoluulottomalla tavalla. Tuuletar-yhtyeen energia imaisee yleisön mukaansa iästä ja taustoista riippumatta.

Tuuletar julkaisi kiitellyn debyyttialbuminsa ”Tules Maas Vedes Taivaal” kesäkuussa 2016. Albumi äänitettiin Yhdysvalloissa Liquid 5th -tuotantoyhtiön toimesta ja julkaistiin suomalaisen Bafe’s Factory levy-yhtiön kautta. Albumi nousi kahdessa kuukaudessa sekä Euroopan World Music Charts- että maailmanlaajuisen Transglobal World Music Charts -listojen kärkikymmenikköön. Albumi on soinut radioissa ympäri maailman ja saanut myös Suomessa kiitettäviä arvioita. Albumi palkittiin Emma Gaalassa 2016 vuoden Etno-albumiksi.

Loppuvuodesta 2017 Tuulettaren kappale ”Alku” (albumilta Tules Maas Vedes Taivaal) sai maailmanlaajuista huomiota kun HBO:n hittisarjan ”Game of Thrones” osti kappaleen ja sijoitti sen 7. tuotantokautensa traileriin. Kyseinen kappale soi myös aiemmin samana vuonna huippusuositussa Australialaisessa ”Wentworth” -rikossarjassa (FOX).

Tuuletar on keikkaillut viime vuodet aktiivisesti ympäri maailmaa. Vuosina 2016 ja 2017 yhtye teki pitkälti yli 100 keikkaa ja esiintyi suurilla festarilavoilla mm. Japanissa, Taiwanissa, Unkarissa, Espanjassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 2018 edessä on mm. kiertue Intiassa (Sur Jahan– festivaali), showcase Lontoon Songlines Encounters -tapahtumassa ja esiintyminen Budapestin RITMO– festivaaleilla. Yhtye keikkailee ahkerasti myös Pohjoismaissa ja yhtyeen jäsenet toimivat aktiivisena Suomen kansan- ja maailmanmusiikin kentällä.

Ethnogala 2019 in Tavastia (FI) © Saku Metsärinne
Ethnogala 2019 in Tavastia (FI) © Saku Metsärinne

 

Venla Ilona Blom, photo: Rob Dominis
Venla Ilona Blom, photo: Rob Dominis

Venla Ilona Blom

BEATBOXING JA LAULU

Sini Koskelainen

LAULU

Sini Koskelainen, photo: Rob Dominis
Sini Koskelainen, photo: Rob Dominis

Johanna Kyykoski, photo: Rob Dominis
Johanna Kyykoski, photo: Rob Dominis

Johanna Kyykoski

LAULU

Piia Säilynoja

LAULU

Piia Säilynoja, photo: Rob Dominis
Piia Säilynoja, photo: Rob Dominis